Medikal Estetik (Ameliyatsız Estetik)
Kozmetik danışmanlık: Yaş, deri tipi, yıpranma derecesi ve mevcut problemleri dikkate alınarak kişiye özel deri bakım ürünleri önerilir.
Yaşlanma başta olmak üzere doğal ve yapay etkenler, cildin eski görünümünü kaybetmesine ve deforme yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu tür estetik şikayetlerin giderilmesi hususunda ise cerrahi ve cerrahi işlem gerektirmeyen pek çok yöntem günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Dış görüntüsünden hoşnut olmayan kişiler, medikal estetik işlemleri sayesinde bıçak altına yatmadan tedavi olmaktadır. Diğer bir deyişle, medikal estetikte derin kesi gibi cerrahi bir müdahaleye gerek duyulmadığı için işlem ameliyatsız bir şekilde tamamlanmaktadır.
Medikal estetik işlemlerin hastaya en büyük avantajı, uzun bir iyileşme süreci gerektiren ameliyatı tamamen ortadan kaldırmasıdır. Yapılan işlemler sonrasında hasta kısa bir süre içerisinde günlük hayatına geri dönebilmektedir. Kişinin isteğine bağlı olarak yapılan medikal estetik işlemleri, duruma göre doktor tavsiyesi verilerek de uygulanabilmektedir. Dolayısıyla medikal estetik, bir yandan da diğer tıbbi birimler ile koordineli olarak gerçekleştirilmektedir.
Medikal estetik işlemlerini normal estetik işlemlerinden ayıran bir diğer konu ise hastaların yaş aralığıdır. Cerrahi bir işlem gerektirmeyen medikal estetik işlemleri, geniş bir yaş grubuna hitap etmektedir.Dolayısıyla medikal estetik, normal estetiğin tavsiye edilmediği daha alt yaş grubu hastalar için de başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Botoks
Botoks, Clostridium botulinum bakterisinin oluşturduğu tıbbi bir proteindir ve botulinum toxin kelimelerinin kısaltılmış hali olarak adı geçmektedir. Uzman kişilerce ve doğru şekilde uygulandığında, tedavi edici ve onarıcı etkisi yüksek olan bir maddedir.
Yan etkisi olmayan ve cerrahi müdahale gerektirmeyen bu tedavi yöntemi, kırışıklıkların giderilmesinde, kaşların kaldırılmasında, aşırı terlemenin önlenmesinde ve migren tedavisinde güvenle uygulanabilmektedir.
Botoks hangi bölgelere uygulanır?
- Göz çevresindeki çizgi ve kırışıklıklar (kazayağı çizgileri)
- Alın bölgesindeki çizgi ve kırışıklıklar
- Kaşların arasındaki çizgiler
- Kaş şeklinin değiştirilmesi, uçların kaldırılması
- Dudaklara burundan uzanan dikey çizgiler ve kırışıklıklar
- Ağız kenarından buruna veya çeneye doğru uzanan çizgiler ve kırışıklıklar
- Boyun ve dekolte bölgesindeki çizgi ve kırışıklıklar
- Çenedeki çizgi ve kırışıklıklar
- Yanaktaki sarkmalar (Nefertiti lifting)
- Yüzdeki asimetri
- Gülüşteki asimetri
- Gülerken üst dişetinin fazla belirgin olması
Aşırı Terleme Tedavisi
Koltuk altında, el ve ayakta birçok farklı sebepten meydana gelen aşırı terlemeyi önlemek için toksin ile tedavi yöntemi günümüzde oldukça yaygın hale gelmeye başlamıştır. Bu yöntem, terlemede aktif olan bölgelere (derinin 2-3 mm altına) az miktarda toksin enjeksiyonu (botoks) uygulanarak yapılır. Bölgedeki ter bezlerini uyaran sinir uçlarının geçici olarak çalışmasını bloke ederek etki eder.
Botoks ile terleme tedavisinin yan etkisi yoktur.
Vücuttaki terleme işlevi bu yöntemle ya tamamen son bulur ya da 6-8 ay sonra tekrarı gerekir. İşlemden hemen sonra kişi normal, günlük hayatına geri dönebilir ve 3-4 gün içerisinde yaptırdığı işlemin sonucunu görür.
Cerrahi tedavi; Özellikle el ve koltuk altı bölgesinde endoskopik torakal sempatektomi yöntemi kullanılmaktadır. Fazla çalışarak aşırı terlemeye neden olan sempatik sinirlerin kesilmesi veya çıkarılması söz konusudur ve geri dönüşü yoktur. Bazı durumlarda sempatik zincir ve dalları koterle yakılabilir ya da klipsle sıkıştırılabilir. Bu sinirlerin terleme haricinde işlevi olmadığından ameliyatın felç oluşturma, his kaybı, refleks azalması benzeri etkileri oluşmaz.
Dolgu
Dudak Dolgusu; Dudaklarının inceliğinden ya da zamanla ortaya çıkan yaşlanma etkilerinden dolayı birçok kadının tercih ettiği bu yöntem ile dudaklar daha dolgun ve genç bir görünüme kavuşurlar. Dudak çevresi ve içine yapılan bu yöntemde dermal dolgular kullanılmaktadır. Zamanla dudakta azalmaya başlayan hiyalüronik asit, bu uygulama ile dudaklara geri kazandırılmaya çalışılır. Ortalama otuz dakika süren bu işlemden sonra günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz. Etkisini hemen göreceğiniz bu işlem, muhakkak doğru uzmanlarca uygulanmalıdır. Kolay bir işlem gibi gözükse de, kişinin yüz şekline uygun, abartılı olmayan ve alt-üst dudağın uyumunu bozmayan bir uygulama yapılmalıdır.
Yüz ve Elmacık Kemiği Dolgusu; Kişide yapısal ya da zayıflığa bağlı olarak elmacık kemiği çıkık ya da çene hattı belirgin değilse veya kişide yaşın ilerlemesinden dolayı elmacık kemiği bölgesindeki hacim azalmaya başladıysa, standart estetik ölçülerine sahip olmak için sıkça tercih edilen bir yöntem olan hazır dolgu enjeksiyonu işlemini uygulanır. Yapılan bu işlemle çöküntüler ve kırışıklıklar azaldığı için, kişi hem dolgun hem de daha genç bir yüz yapısına sahip olur. Özellikle doğal ve abartılı olmadan uygulanabilmesi için uzman hekimler tarafından yapılması tercih edilmedir. Ortalama ömrü 1-1,5 yıl olan bu işlem sonrasında hastanın günlük hayatına hemen geri dönmesi ve sonucu anında görmesi bu uygulamanın tercih edilmesindeki önemli faktörlerdendir.
Göz Altı Işık Dolgusu; Göz altlarındaki çökmüş ve morarmış bölgeleri ortadan kaldırmak için uygulanan bir yöntemdir. Göz altında kolayca eriyebildiği için genellikle hyarulonik asitli dolgular tercih edilir. Ortalama 1-2 yıl arasında kalıcılığı olan ve uygulaması yaklaşık 15-20 dakika süren bu işlemin etkisi hemen ortaya çıktığı için göz altları çökük ve morarmış kişilerin tercih ettiği pratik bir yöntemdir. İşlemden sonra kişi günlük hayatına geri dönebilir. Kolay bir işlem gibi gözükse de yeterli miktarda dolgunun doğru yere enjekte edilebilmesi için uzman hekimlerce uygulanmalıdır.
Çene Dolgusu; Yüzdeki altın oranı sağlamak için çene formunun yüze uygun olması gerekmektedir. Genetik yapıya ya da yaşın ilerlemesine bağlı olarak; çene hattının belirginliğini kaybetmesi, çenede sarkma, çene uç yapısının olması gerekenden geride olması, asimetrik olması ya da sivri/ geniş olması kişide mutsuzluk yaratmaktadır. Bu mutsuzluktan kurtulmak isteyen kişiler de bu ameliyatsız estetik yöntemini günümüzde oldukça fazla tercih etmektedir. Çene dolgusu uygulaması, özellikle oval bir yüz yapısına ve güzel bir profil görüntüsüne sahip olmak isteyen kişilerde oldukça memnun edici sonuçlar doğurur. Bu işlemde genellikle hyarulonik asitli dolgular tercih edilir. Ortalama 1-2 yıl arasında kalıcılığı olan ve uygulaması yaklaşık 15-20 dakika süren bu işlemden sonra kişi günlük hayatına hemen geri dönebilir.
Alın Dolgusu; Alın bölgesindeki kırışıklıkların ve çizgilerin ortadan kaldırılması için yapılan bir dolgu enjeksiyon yöntemidir. Alın bölgesindeki çizgilerin içerisine hyarulonik asitli dolgular yapılarak uygulama gerçekleştirilir. Yüzde hafif kızarıklıklar meydana gelse de ertesi gün bu kızarıklar geçer. Hemen etkisi görülen ve 1-1,5 yıla kadar kalıcılığı sürmesi beklenen bu işlem günümüzde ameliyatsız estetik uygulamaları arasında oldukça tercih edilen bir yöntemdir.
Ameliyatsız Burun Dolgusu Estetiği; Burnunun genel görüntüsünden şikâyetçi olan kişiler için ameliyatsız bir burun düzeltme işlemidir. Kişinin rahatsızlık duyduğu duruma göre, bu işlemden sonra burun şekil bozukluğu hafifler, asimetrisi düzelir ya da burun ucu kalkabilir. Sağlık amaçlı değil, estetik amaçlı bir uygulamadır. Yani kişide kemik eğriliğine bağlı nefes alma zorluğu mevcutsa bu yöntem bu rahatsızlığı ortadan kaldırmaz. Bu işlemde genellikle hyarulonik asitli dolgular tercih edilir. Ortalama 1-1,5 yıl arasında kalıcılığı olan ve uygulaması yaklaşık 15-20 dakika süren bu işlemden sonra kişi günlük hayatına hemen geri dönebilir. İşlemin doğru hekimlerce uygulanması, kişinin yüz-burun simetrisi için oldukça önem taşımaktadır.
Yağ Dolgusu; Kişinin karın bölgesinden aldığınız yağın, vücuttaki bir başka bölgeye aktarılması işlemidir. Ancak bu yağın enjekte edildikten sonraki bir yıl içinde en fazla yüzde 20’si o bölgede kalır. Eğer yağdan elde edilen kök hücreyle karıştırılırsa kalıcılık oranının yüzde 50 /60 / 70 gibi yüksek oranlara çıkarılması mümkün olabilir.
Kök Hücreli Yağ Dolgusu; Kök hücre teknolojisi ile kişinin kendi yağından elde edilen kök hücreler sayesinde kalıcı dolgu elde edilmektedir. Kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ dolgusu enjekte edilen bölgeye tutunarak çok uzun zaman verildiği bölgede kalmaktadır. Kişi kendi hücresi dışında hiçbir yabancı madde kullanılmadan kırışıklıklardan kurtulurken aynı zamanda kalıcı olarak meme veya popo büyütmek de mümkün olmaktadır.
Eskiden yüzdeki kırışıklıklarda kullanılan dolgu ile meme büyütme ve popo estetiğinde kullanılan protez veya silikon yerine, kişinin kendi kök hücresi ile zenginleştirilmiş yağ dolgusu kullanımı hem doğal hem de yıllar boyu kalıcı dolgu özelliğinde olmaktadır.
Son derece doğal görünen sonuçlar hastayı memnun ederken, vücuda herhangi bir yabancı madde girişi olmadığı için alerjik reaksiyon, enfeksiyon, doku uyumsuzluğu gibi diğer yapay dolgu ya da yabancı maddeler nedeniyle olabilecek komplikasyonlar görülmemektedir.
Eski yöntemlerde transfer edilen yağ dokusunun büyük bir kısmı vücut tarafından emilerek yok olmaktaydı. Bu nedenle yağ enjeksiyonu işlemi ile istenilen sonuçlara ulaşılamıyordu. Hastalar bu işlemi birden fazla yapmak zorunda kalıyordu. Kısıtlı miktarda yağ bulunan hastalarda ise yağ enjeksiyonunu tekrar tekrar yapmak mümkün olmuyordu. Yeni teknoloji kök hücre yöntemi ile liposuction işlemi ile alınan yağın bir kısmı kök hücre elde etmekte kullanılarak kalıcı dolgu ile istenen sonuçlara ulaşılabilmektedir. Yağ dokusu kök hücre elde etmek için en zengin dokudur. Yağdan elde edilen kök hücrelerle liposuction ile alınan yağlar özel şartlarda ve laboratuvarlarda birleştirildiğinde kalıcı dolgu elde edilmektedir.
Hastaların meme, popo büyütme, yüze hacim kazandırma ya da vücutlarının herhangi bir yerinde mevcut deformasyonların giderilmesi amacıyla kullanılan kalıcı yağ dolgusunun % 80’e kadarı enjekte edildiği bölgede kalarak istenen form ve hacim tek seansta ve kalıcı olarak sağlanabilmektedir. İşlem lokal anestezi ve sedasyon altında, hastane yatışı gerektirmeden yapılmakta, iyileşme süreci de son derece hızlı ve ağrısız olmaktadır. Son derece doğal sonuçlar elde edilmektedir.
PRP Tedavisi
Temel olarak, kişinin kendisinden alınan az miktardaki kanın özel bir satrifüj işlemiyle bileşenlerine ayrılmasından elde edilen trombosit yönünden zengin plazmanın (PRP) istenen bölgeye yüzeysel olarak ya da enjeksiyonla geri verilmesi şeklinde uygulanan bir tedavidir.
PRP Uygulama Nedenleri; Genetik, çevresel, yaşa bağlı, strese dayalı, alkol ve sigara kaynaklı çeşitli faktörler metabolizmayı olumsuz etkiler ve hücre yenilenmesinde yavaşlamalar oluşur. PRP uygulandığı dokuda üretim artışı ve canlanma etkisi yaratır. İçeriğindeki plateletler onarıcı etkilere sahiptir.
PRP Nasıl uygulanır?
Kişinin kendi kanından elde edilen PRP cilt altına küçük miktarlarda enjekte edilerek uygulanır ve kan dolaşımı ile taşınabilecek olan trombositten çok daha fazlası onarılması gereken bölgeye verilerek hızlı bir yenilenme sağlanır. Uygulanan bölgedeki kolajen yapıyı ve hücreler arasındaki bağı güçlendirir.
CGF-Cd 34 Uygulaması
CGF-CD34 Concentrated Growth Factor (Konsantre Büyüme Faktörü) teriminin kısaltılmış halidir. Yoğun “Büyüme Faktörleri ve Kök hücre” içerir. Diğer adıyla “2. Jenerasyon Platelet Konsantresi” olarak anılan tedaviyle ilgili araştırmalar, sadece büyüme faktörlerinin değil, CD34 adı verilen kök hücrelerin de bu yöntemle elde edilebildiğini göstermiştir.
CGF-CD34 medikal estetik tedavi yönteminde kişinin kendi kanından elde edilen plazma sıvısı, doğrudan enjeksiyon ile, mezoterapi ile, mikro iğneleme ile, maske içinde ve cilt üzerine sürülerek uygulanabilmektedir.
CGF-Cd 34 Uygulamasının Tedavi Amaçlı Kullanım alanları; CGF; son yıllarda giderek artan bir şekilde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış, oldukça doğal bir tedavi yöntemidir. Özellikle kas ve iskelet sistemi hastalıklarında, yara ve yanıkların tedavisinde etkilidir. “Yaşlanma Karşıtı” uygulamalarda ve saç dökülmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Estetik ve cilt gençleştirme amacıyla, tüm vücut ve yüzde, cilt kırışıklıkları, sarkmalar, çatlaklar, akne izleri ve lekelerin tedavisinde uygulanan etkili ve kolay bir yöntemdir.
Mezoterapi
Mezoterapi ile cildin ihtiyaç duyduğu vitaminleri cilt altına enjekte ederek, aylarca kullanılacak kremlerin getirdiği sağlık ve canlılık tek seferde kazanılır. Bu nedenle cildi ile ilgilenmekte zorluk çeken kişilerin en çok tercih ettiği yöntemlerden birisidir.
Cildin ihtiyaç duyduğu vitaminler, mineraller, aminoasitler, antioksidanlar ve hyaluronik asit gibi maddelerin kombinasyon halinde cildin alt tabakalarına enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen bir ameliyatsız estetik tedavi yöntemidir.
Kullanım alanları; Yüz estetiği, boyun, dekolte bölgesi ve ellerde beliren yaşlanma etkilerinin giderilmesine yarar. Ayrıca alkol ve sigara yüzünden yıpranan cildin tazelenmesi için uygulanır. Güneşten zarar görmüş, yıpranmış ve bakımsız ciltlerde, özensiz beslenen ve cildine bakım yapmayan kişilerde, kuruluk ya da sarkma gibi şikâyetleri olanlarda iyileştirici etkisi çok yüksektir. Henüz ciltte yıpranma etkileri başlamamışken, çizgi ve kırışıklık oluşmadan önce düzenli olarak mezoterapi uygulanması, cildin yaşlanmasını geciktirir ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Dermapen
Dermapen cihazı cilde mikro iğneleme işlemi uygulamak için kullanılır. Dermapen ile medikal estetik uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde cilt yüzeyine hasar verilmiş olur. Bunun sebebi, cildin doğal elastin ve kollajen üretimini harekete geçirmektir. Böylece ciltteki hasarlı dokular yeniden aktive olur ve hızla onarılır.
Bununla beraber, ciltte açtğı mikro kanallar sayesinde bölgeye uygulanacak olan iyileştirici ve yenileyici maddelerin kolaylıkla emilmesini sağlar.
Soğuk Lipoliz
Özellikle karın, sırt, bacak içi, basen gibi bölgelerde yağların azalmasını sağlayan ameliyatsız bir incelme yoludur. İstenmeyen fazla yağları belirli bir derecede soğutur ve diğer hücrelere zarar vermeden vücuttan atılmasını sağlar. En az 60 dakika süren bu yöntem uygulandığı bölgede tek seansta yağın erimesinde minimum %20 başarı sağlar. İşlem tamamen acısız ve ağrısızdır.
Ameliyatsız bir estetik yöntemi olan Soğuk Lipoliz, Liposuction veya Vaser Liposuction gibi cerrahi operasyon yaptırmak istemeyen hastalar için oldukça yararlı bir yöntemdir. Kişi uygulamadan sonra gündelik hayatına geri dönebilir. İlk uygulamadan sonra hafif olarak sonuçlar ortaya çıksa da en iyi sonuç 2-4 ay sonra görülür. Bu işlem süresince kişi bol su içerse ve spor yaparsa sonuçlar çok daha hızlı ortaya çıkar.
Etraftaki dokulara zarar vermeden, vücuttaki istenmeyen yağ birikimini soğutarak yağ hücrelerinin küçülmesini ve geri dönüşümsüz kaybını sağlayan bir yöntemdir.
Fraksiyonel RF
Uzun yıllardır tıp alanında güvenle kullanılan bir tedavi tekniği olan RF (Radyofrekans), son yıllarda medikal estetik uygulamalarda da sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Fraksiyonel uygulamaların devreye girmesiyle de riskleri azalmış ve olumlu sonuçları artmıştır.
Altın İğne Tedavisi (FRM) (Fraksiyonel RF Mikroiğneleme)
Altın iğne, radyofrekans enerjisini iğne şeklindeki elektrotların ucundan vermek üzere tasarlanmış özel bir başlıktır. Bu sayede cildin içine istenilen derinlikte enerji verilirken deri yüzeyi ve diğer alanlar korunur ve hedeflenen alanda düzelme elde edilirken diğer alanlarda oluşabilecek olumsuzluklar engellenmiş olur.
Süperfisyal Cilt Rejüvenasyon (SRR) (Sublatif RF)
SRR tekniği ile cildin içine işlemeyen, yayılarak hasar vermeyen elektrot uçları kullanılır. Ciltte 0.3 mm derinliğe kadar termal hasar oluşturulur. İşlemden birkaç gün sonra soyulmaya başlayan cilt daha düzgün ve taze bir şekilde ortaya çıkar.
Grid Fraksiyonel RF (GFR)
Cildin altında, fraksiyone edilmiş radyofrekans enerjisi ile bir kafes veya tel örgü şeklinde termal hasar oluşturmaya yarar. Gevşemiş ya da sarkan cilt yüzeyini toparlar.
Fraksiyonel RF Tedavi Alanları
- Cilt gençleştirme
- Kırışıklık tedavisi
- Gözenek sıkılaştırma
- Akne izleri tedavisi
- Ameliyat izleri
- Atrofik skarlar (Çöküntülü yara izleri)
- Boyun sarkması
- Yüzeysel lekeler
- Cilt renginin açılması
- Sebum seviyesinin düzeltilmesi
- Yüzeysel soyma
Akustik Dalga Tedavisi (AWT)
AWT’nin açılımı Akustik Dalga Tedavisi anlamına gelmektedir. Özel bir cihaz tarafından üretilen akustik ses dalgaları ile yapılan uygulamada cilt, cilt altı yağ dokusu, bağ dokusu, dolaşım sistemi, kaslar ve metabolik sistemi düzenleyen tam kat doku aktivasyon terapisi sağlanmaktadır. Son derece güvenli ve etkili bir uygulama olduğu klinik testlerle belirtilmiştir.
AWT uygulaması nasıl etki eder?
AWT’nin etkisi titreşim darbeleri esasına dayanır. Hücre hasarı yapmaksızın üst üste atış yapabilir ve derin doku katmanlarına ulaşabilir. Yarattığı titreşim esasına dayalı şok sayesinde, direkt olarak hedeflenen dirençli yağ dokuda parçalanma sağlayabilmektedir.
AWT hem bağ dokusunda hem de yağların oluşturduğu çıkıntılar üzerinde şok dalgaları oluşturarak, deriyi serbestleştirir ve daha düzgün görünümlü bir cilt elde edilmesini sağlar.
Aynı zamanda kolajen ve elastin liflerinin oluşturduğu ağ desteklendiğinden uygulama sonrasında oldukça belirgin bir sıkılaşma da elde edilir.
AWT’nin dokulardaki kan dolaşımını düzenleyip beslenmesini arttırması sayesinde daha aktif bir bağ dokusu elde edildiği kanıtlanmıştır. Aynı zamanda akustik dalgalar lenf damarlarının düz kaslarını uyarmak suretiyle, lenfatik drenajı arttırmakta ve hem serbest kalan yağ damlacıklarını hem de ödemi dokudan uzaklaştırmaktadır.
AWT cihazının ürettiği şok dalgaları adale üzerinde pasif egzersiz benzeri bir etki yaratarak hem enerji yakılmasına, hem de kas kondisyonu sağlanmasına yardımcı olur.
Şok dalgalarının vücuttaki enerji noktalarını ve sempatik sistemi yüksek frekanslı mekanik enerjiyle uyararak genel metabolizma hızını maksimum düzeye çıkardığı görülmüştür. Bu durum sayesinde, diyet yapan kişilerde görülebilen metabolizmanın yavaşlaması sonucu kilo vermenin yavaşlaması sorunu da bu tedaviyle birlikte ortadan kalkmaktadır.
Kullanım alanları; AWT uygulaması özellikle basen, bacak, karın, sırt, kollar ve gıdı bölgesinde sıklıkla kullanılır. Yüzdeki mimik izlerinin giderilmesinde de etkilidir. Kullanım alanları aşağıdaki gibidir.
- Bölgesel incelme sağlamak
- Selülit tedavisi
- Bölgesel sıkılaştırma sağlamak
- Liposuction sonrası bölgede oluşabilen düzensiz görünümü düzeltilmek
- Gıdı veya kol sarkmasını gidermek
- Ciltte sıkılaşma sağlamak
İp Askı ile Yüz Germe
Fransa’da geliştirilen bir ameliyatsız estetik işlemi olan İp Askıyla Yüz Germe yönteminde, içi polyester dışı silikon malzemeden yapılmış esnek iplerle cilt gerilerek daha genç bir görünüm elde edilir.
Aynı zamanda kısmi yüz felci geçiren hastalar için de uygulanabilen, yüz hatlarında olumlu değişiklikler yaratmaya yarayan etkili bir medikal estetik tedavi yöntemidir.
İp Askı ile Yüz Germe Yöntemi Kimler İçin Uygundur?
İp askı ile yüz germe, plastik cerrahi çözümlerine başvurmak istemeyen fakat cildinin eski dinç, canlı görünümüne geri dönmesini isteyen kadın ve erkekler için ideal bir uygulamadır.
Yüz germe operasyonuna alternatif olan bu işlem ile zamanda geriye gidilirken yaşlanma süreci de geciktirilmiş olur.
İp askı, yaşlanma durumlarında kullanıldığı gibi, kısmi yüz felci geçirmiş hastalarda da kullanılabilen tedavi edici bir yöntemdir. Kullanılan içi polyester, dışı silikon iplerin biyolojik anlamda insan vücuduna uyumlu olması sayesinde uzun yıllar cilt altında kalması mümkündür.
İp Askı Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
İp askısı, sarkma ve kırışıklık tedavilerinde kullanıldığı için en sık kullanıldığı bölge yüz ve boyun bölgesidir. Ayrıca vücudun diğer belli bölgelerine de uygulanmaktadır.
Uygulandığı bölgeler:
- Yanak, elmacık kemiklerinin belirginleşmesi
- Çene altı sarkmaları
- Yüzün ovalleştirilmesi
- Kaş kaldırma
- Boyun kırışıklıkları
- Göğüslerin dikleştirilmesi
- Kol sarkmaları
- Kalça ve bacaklar
Masseter Botoks
Masseter, çenemizin iki yanında bulunan çiğneme kaslarının adıdır.
Sürekli yapılan çiğneme hareketi veya sert şeyler çiğnemek masseter kasının büyümesine sebep olabilir. Stres kaynaklı diş sıkma hareketi, yani Bruksizm de çene kaslarımızın genişlemesine yol açabilir.
V hattı/V-line botoksu da denilen Masseter botoksu, çiğneme kasına (masseter) enjekte edilir. Burada amaç kasın zayıflamasını ve küçülmesini sağlamaktır. Sonuçta ise yuvarlak ve kare yüz şekilleri incelerek üçgen, oval ya da kalp şekline dönüştürülebilir.
Botoks uygulaması aynı zamanda, çene kaslarını rahatlatarak yüzdeki genel gerginliği de azaltır. Böylece stres ve diş sıkma sorunu için de faydalı olur.
Kimyasal Peeling Uygulaması
Kimyasal peeling; leke, akne, akne izleri, ton farkları gibi cilt sorunlarınız için güvenle tercih edebileceği etkili bir cilt yenileme sistemidir.
Türkçe kelime karşılığı soymak olan peeling, cilt bakımı ile ilgili en sık kullanılan kavramlardan biridir. Cildin dış tabakası epidermis, normal koşullarda ortalama 28 günde bir, ölü deriyi döker ve kendi kendini yeniler. Bu yenilenme, vücudun en büyük organı derinin sağlığı için çok önemlidir. Deri, genç yaşlarda daha kuvvetli ve etkili bir şekilde kendi kendini yenileyebiliyorken yaş almaya bağlı olarak, başta kolajen olmak üzere bir takım hücrelerin yetersizliğinden dolayı, cilt yenileme yeteneğini giderek kaybeder. Peeling, cildin, doğal olarak yaptığı deri dökme işlemini dışarıdan müdahale ile yapmaya teşvik edilmesidir. Kimyasal peeling ise bu soyma işleminde cilde faydalı asitler içeren kimyasal solüsyonların kullanıldığı cilt soyma ve yenileme uygulamasıdır.
Kimyasal peeling cildi canlandırmak, yenilemek kullandığımız; tazelenmiş ve gençleşmiş bir görünüm kazandırmak için, sıklıkla tercih ettiğimiz güncel cilt bakımı uygulamalarındandır. Kimyasal peelingin kullanım alanlarını, neleri tedavi edebildiğini şöyle sıralamak mümkün:
- Akne tedavisi.
- Leke tedavisi.
- Akne skarları ve yara izi tedavileri.
- Cilt yenileme.
- Cilt tonu eşitleme.
GRP (GROWT FACTOR RICH PLASMA)
GRP tedavisi, kolunuzdan hekim tarafından alınan 10cc kadar az bir kan kullanılarak yapılır. Alınan bu kan, santrifüj cihazında yüksek devirde (2000rpm) çevrilerek 9-10dk. sonunda platelet dediğimiz kan hücrelerinden ve Growth Factor dediğimiz büyüme faktörlerinden zengin plazma kısmı elde edilir. Sonrasında aktivatör (buffy coat – beyaz kan hücreleri) eklenerek daha yüksek bir devirde (4000rpm) tekrar santrifüj edilir. Bu plazma ihtiyaç duyulan cilt bölümlerine çok ince uçlu iğneler vasıtası ile enjekte diliyor. Böylece cildimizi oluşturan ana yapılardan olan kollajen ve elastin artışı en doğal yolla tetiklenmiş olur.
Derma Terapi
Geçmişten günümüze kadınlar tarafından tercih edilen gençleşme ve güzelleşme yöntemleri günümüzde teknolojik cihazlar yardımıyla daha profesyonel bir şekilde yapılır. Derma terapi yöntemi kök hücre ekstreleri içerdiği için cildin leke ve aknelerden arındırılması sağladığı gibi ince çizgi ve kırışıklıkları da başarılı bir şekilde giderir.
Kullanılan dermaroller sinerjik bileşenlerden meydana geldiği için cilt yapısını iyileştirmede kullanılır. Bu nedenle derma terapi (Dermapen) doku ve hücreleri terapi yaparak cildin onarılmasını sağlar. Cilt problemlerine çözümlemek amacıyla kullanılan bu yöntem uzman kişiler tarafından dermaroller aleti ile yapılır.
Olumsuz hava koşullarına sürekli maruz kalan cilt zamanla yorgun bir görüntüye sahip olur. Düzenli bakımı yapılmadığı takdirde kurumaya yüz tutar ve beraberinde kırışıklık meydana gelir. Cilt bakımı konusunda son zamanlarda popüler bir şekilde kullanılan derma terapi cildin ölü hücrelerden arındırılarak yenilenmesini sağlar. Derma terapi dermaroller adı verilen özel bir alet yardımı ile yapılır. Bu cihaz cildin üzerinde gezdirilerek derinin üst kısmında deformasyon oluşturur. Alet yardımı ile açılan küçük noktalardan cildin ihtiyacı olan vitamin, mineral ve amino asitler cilt altına gönderilir. Cilt altına gönderilen bu maddeler cilt problemlerini ortadan kaldırır. Cilt uygulamanın ardından nefes alarak rahatlar. Kullanılan özel solüsyon ve kremlerle uygulama tamamlanır.
Medikal Estetik Tedavi Yöntemleri
Burtom Sağlık Grubu’nda uygulanan ayrıcalıklı tedavi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Medikal Estetik Doktorları
Çoğunluğu doktor, hemşire, fizyoterapist, radyoloji teknikeri, fizik tedavi teknikeri, laboratuvar teknikeri olmak üzere yaklaşık 1000 çalışan personelimiz ile iş etiğinin bilincinde, donanımlı bir kadroya sahibiz
Öne Çıkan Bölüm Yazıları
Medikal Estetik Hizmetlerimiz:
- Kozmetik danışmanlık: Yaş, deri tipi, yıpranma derecesi ve mevcut problemleri dikkate alınarak kişiye özel deri bakım ürünleri önerilir.
- Botulinum toksin uygulaması: Botulinum toksini Clostridium botulinum adlı bakterini oluşturduğu bir toksindir.
Kozmetik amaçlı uygulamada sık kullanılan mimik kasları bloke edilerek bu kaslara bağlı oluşan kırışıklıkların azaltılması hedeflenir. Özellikle alın kırışıklıkları, çatık kaş çizgileri, göz çevresi(kaz ayağı), ağız çevresi ve boyun kırışıklıklarının azaltılmasında etkili bir yöntemdir.
- Terleme için uygulamada aşırı terleme şikayeti olan ve klasik tedavilerden fayda görmeyen hastalarda ter bezlerinden ter yapımını azaltarak etki eder. Koltukaltı, el ve ayak iç yüzlerine uygulama yapılır.
- Kimyasal peeling uygulamaları: Deri tabakalarını bir kimyasal yardımı ile kontrollü olarak soyarak tamir mekanizmalarını uyarıp yapı ve renk anlamında daha düzgün bir derinin oluşmasını hedefler. Melasma ve diğer lekeler, akne ve izleri, kırışıklıklar ve geniş gözeneklerin tedavisinde kullanılır.
- Dolgu enjeksiyonu: Derideki kırışıklık, sarkma, izleri gidermek ve şekil vermek için farklı yapıda maddelerin uygulamasıdır. En sık vücudun doğal yapısında olan hiyaluronik asit kullanılır. Burun kenarından aşağıya inen çizgiler (nazolabiyal çizgiler), göz altı çöküklüklerini azaltmak ve dudağa, yanağa, çeneye hacim vermek için kullanılır. Ayrıca gençlik aşıları şeklinde cildin yüzeyel kırışıklıklarını giderip nem-parlaklık ve sağlıklı bir görünüm vermek amaçlı kullanılmaktadır.
- Mezoterapi: Minimal dozlarda ilacın sorunlu bölgeye deri altına enjekte edilmesi mantığına dayanan bir yöntemdir. Saç dökülmesi, cilt gençleştirme-antiaging, yara izi, cilt çatlakları, selülit ve bölgesel yağlanma tedavilerinde güzel sonuçlar verir.
- PRP uygulaması: Kişinin kendi kanının özel tüplere alınarak bir işlemden geçirilmesi ile elde edilen PRP (pıhtı hücrelerinden zenginleştirilmiş kan) cilt gençleştirme-antiaging, leke tedavisi, sivilce izleri, yara izi, cilt çatlakları ve saç dökülmelerinde tedavide kullanılan bir yöntemdir.
- Dermaterapi (Mikroiğneleme): Ucunda çok sayıda mikroiğne olan bir cihazın problemli deri üzerinde gezdirilmesi ile açılan mikrodelikler deride bir yenilenme süreci başlatır. Bu mikrokanallardan ihtiyaca yönelik ürünler verilebilir. Yara ve akne izlerinde, cilt çatlaklarında, cilt gençleştirme-antiaging, gözenek küçültme ve leke tedavilerinde kullanılır.
- GRP uygulaması: PRP’nin gelişitirilmiş bir modeli olan GRP (Büyüme faktörlerinden zengin plazma) kişinin kendi kanı alınarak büyüme faktörlerini ortaya çıkaracak bir seri işlem görerek hazırlanır. Bu uygulama ile cilt gençleştirme, leke tedavisi, akne ve yara izlerinin tedavisi yanında saç ekimi öncesi-sonrasında saç kalitesini artırmak ve saç dökülmelerinin tedavisinde de etkilidir.
- Gençlik aşıları: Hiyaluronik asit derimiz için önemli bir yapıtaşı, cildimize nemli, esnek bir görünüm veriyor. Yaşla beraber kayba uğrayan bu molekül 40lı yaşlarda nerdeyse yarı yarıya azalıyor. Yoğun hiyaluronik asit yanında cildin yenilenme sürecinde etkili farklı ürünler içeren farklı ticari isimlerde sunulan gençlik aşıları ile bu kaybı yerine koyarak cilde daha ışıltılı nemli ve esnek bir görünüm kazandırırken değişen ek içerikler ile kolajen sentezi uyarılıyor, yaşlanmaya sebep olan oksidatif hasar engelleniyor. Yaşa, cilt tipine, kişinin sigara ve güneş öyküsüne göre 10-15 günlük aralar ile 2-4 seans olarak planlanan bu uygulamalar başka yöntemler ile de kombine edilebilir.
Medikal Estetik Hakkında Yazılar
Sağlığınızla ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtlarını ve sağlıklı bir yaşam için atılması gereken adımları yazılarımızdan veya bize ulaşarak bulabilirsiniz.