- Burtom Sağlık Grubu
- Uzm. Dr. Buket GEZGİN AL
Uzm. Dr. Buket GEZGİN AL
Unvan : Diagnostik Radyoloji Uzmanı
Klinik : Diagnostik Radyoloji
Tıbbi Görüntüleme ve Tanı Merkezi
E-Posta : buket.al@burtom.com.tr
Yabancı Dil : 🇬🇧 İngilizce
1973 Ereğli doğumluyum.İlk,orta ve lise öğrenimimi Aydın Söke de tamamladım. 1996da Uludağ Üniversitesi Tıp FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLDUM. 1997-1998 tarihlerinde Eskişehir Günyüzü Merkez sağlık ocağında çalıştım. 1998 Uludağ ÜN Radyodiyagnostik bölümünü kazandım.2002 de uzmanlık alarak Burtom tanı Merkezin de radyoloji uzmanı olarak görev yapmaya başladım 2019 a dek Burtom Tanı Merkezinden ayrılarak Özel Bursa Anadolu hastanesinde çalışmaya başladım. 2021 de Medicana Hastesinde kısa süre çalıştıktan sonra yine 2021 de Burtom Tanı Merkezine başladım,halen bu kurumda çalışmaktayım.Evli ve 2 çocuk annesiyim.
- 1990- 1996 Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi
- 1998-2002 Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi / Radyodiagnostik ABD
1997-1998 ESKİŞEHİR Günyüzü merkez sağlok ocağı
2002-2019 Burtom Tıbbi Görüntüleme ve Tanı Merkezi
2019-2021 Özel Bursa Anadolu Hastanesi
2021-2021 Özel Medicana Hastanesi
- Türk Radyoloji DERNEĞİ
- Türk Tabipler ODASI
–
Teşhis radyografisinin ana odağı, hastalıkların, iskelet ve yumuşak doku anormalliklerinin ve travmanın tanımlanması ve izlenmesidir. Radyoloji, özellikle kanser olmak üzere birçok hastalığın teşhisinde gereklidir. Ayrıca: Kemik ve akciğer hastalıklarının teşhisinde, Yabancı cisimlerin incelenmesi için, Yaralanmalar ve acil tıpta, Meme hastalıklarında, Osteoporozun teşhisinde, Kalp ve damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde, Vücut içi organlarda oluşan hastalıkların teşhisinde, Hamileliğin takibinde, Kas-ligament yapı ve iskelet sistemi hastalıklarının teşhisinde, Omurga, omurilik, beyin, baş, boyun, bel, nöroradyoloji gibi sinir sistemi kontrollerinde, Karın, batın, meme, yumuşak doku lezyonlarının görüntülenmesinde, Jinekolojik ve pediatrik hastalıkların incelemesinde kullanılır.
Radyoloji, x ışınları ve diğer görüntüleme yöntemlerinin tıpta tanı ve tedavi amacıyla kullanılmasıdır. Tanı ve tedavi amacıyla kullanılan yöntemlerden bazıları; ultrason, bilgisayarlı tomografi (CT), manyetik rezonans görüntüleme(MR), nükleer tıp yöntemleri, pozitron emisyon tomografi (PET), mamografi, floroskopi ve X ışını kullanan diğer bazı yöntemler olarak sıralanabilir.
Bu yöntemlerin tanı amacıyla kullanımı, tıbbi görüntüleme ile elde edilen görüntülerden hastalıkların tespitinde yararlanılması şeklinde olurken, tedavi amacıyla kullanımı ise bazı cerrahi işlemlerin görüntüleme yöntemleri sayesinde daha az zararla yapılmasını sağlamalarıdır. Radyoloji iki ana başlığa ayrılır. Bunlar, “Diagnostik Radyoloji” ve “Radyoterapi” dir.
Ultrason yöntemleri
Ultrasonografi: Bu yöntemde X Işını değil, ses dalgaları kullanılır. Karındaki iç organları (taşların varlığı, tümör ve kitlelerin varlığı, üriner ve jinekolojik sistem incelenmesinde vs.) görüntülemede kullanılır. Hiçbir yan etkisi yoktur.
Doppler Ultrasonografi: Damarları görüntülemede kullanılır.
Radyofrekans dalgaları ve manyetik alan
Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR): Belirli bir manyetik alan vektörünün hakim olduğu durumda bu manyetik alan içerisindeci canlı vücut bölümlerinden RF (Radyofrekans) dalgaları ile gönderilen enerjinin yansımalarının görüntü haline dönüştürülmesidir.
Anjiografi
Genel olarak vücuttaki damarların kontrast maddeler kulanılarak görüntülenmesidir. Özellikle kalp ve beyin damarlarının görüntülemesinde kullanılır.
Teleradyoloji
Teleradyoloji, radyoloji görüntülerinin dijital olarak bilgisayarlar arasında internet ya da başka bağlantılar aracılığıyla bir noktadan bir başka noktaya gönderilebilmesidir. Bu yolla çok uzaklarda, hatta başka bir kıtada çekilen bir radyoloji görüntüsü saniyeler içinde binlerce kilometre uzaktaki bir radyolog tarafından değerlendirilebilmekte ve raporlanabilmektedir. Radyolog açığı olan bölgeler için oldukça yararlı bir işlemdir. Daha da ileriki yıllarda Pacs(resim arşivleme ve iletim sistemi)oldukça yaygın kullanılır hale gelecektir.
Tomografi
Tomografi, Fransız hekim Boccage tarafından 1915 yılında icat edildi. Tomografi bir organın 1 mm ile 10 mm arasında kesitlerinin görüntülerini verebilen tıbbi görüntüleme cihazıdır. Tomografi vücudun veya organların önden arkadaya, yukarıdan aşağıya ya da yatay sagital düzlemde incelenmesini sağlar. Tomografide de radyasyon mevcuttur. Radyolojik görüntülemeye nispeten hasta daha fazla x ışınına maruz kalır ve daha çok radyasyon alır. Tomografi denince akla Bilgisayarlı Tomografi (BT) gelir. Tomografi ile Bilgisayarlı Tomografi arasında bir fark yoktur aslında sadece isim farkıdır.
Gelişen tıbbi teknolojiler sayesinde tomografi de sürekli gelişmektedir. Verilen radyasyon dozu azaltılmakta, görüntü kalitesi iyileştirilmektedir.