Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

TIBBİ BİRİMLER

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Kas iskelet sistemi hastalıklarında mevcut hastalığın ilerlemesinin durdurulması ve ağrısız konforlu günlük yaşamın sürdürülmesine yardımcı olan tedavilerin; konunun uzmanı olan hekimlerin muayenesi sonrası fizyoterapistler ve fizik tedavi teknikerleri ve teknoloji yoğun tıbbi cihazlar ile hastaya uygulanmasıdır.

Fizik Tedavi Uygulamalarının Kullanıldığı Hastalıklar

  • Bel ve Boyun Fıtıkları
  • Eklem Kireçlenmeleri
  • Kas Yırtıkları
  • Sinir Yaralanmaları
  • Ortopedik Yaralanmalar ve Kırık Sonrası Egzersiz
  • Yumuşak Doku Romatizması (Fibromyalji)
  • Damar Yetersizlikleri (Varis ve Lenfödem)
  • Çene Eklemi Bozuklukları
  • Beyin-Omurilik Felci Tedavisi
  • Nörolojik Hastalıkların Rehabilitasyonu
  • Romatizmal Hastalıkların Rehabilitasyonu

Özel Fizik Tedavi ve  Tamamlayıcı Tıp uygulamalarında ki tedaviler; mutlaka konunun uzmanı bir hekim tarafından yapılması gereken, öncelikle “muayene ve modern tıp uygulamalarına” paralel olarak, teşhis koyup, tedavi planını yapan, konunun uzmanı hekimler tarafından bizzat, ve/veya, yine aynı hekimlerin kontrolü altında;  “egzersiz niteliğine sahip tedavi uygulamalarında” da, hekimle beraber çalışan, fizyoterapistlerin gözetiminde uygulanması esasına dayalı, EKİP çalışması gerektiren tedavilerdir.

Lokomat Yürüme Robotu

Özellikle beyin ve omurilik  felçlerinde; aynı anda birden fazla eklemi robot ve bilgisayar oyunu yardımıyla çalıştıran, rehabilitasyon tedavisinde güncel olarak kullanılan, modern tedavi yöntemlerinden biridir.

Hil Terapi

Hastalıklı bölgeye yüksek yoğunluklu laser uygulamasını “nokta atışı” hasta bölgeyi direkt hedef alarak, gelişmiş laser “hillterapi cihazı”  ile yapılan modern bir tedavi yöntemidir. 

Özellikle boyun fıtıklarına bağlı kulunç, fibromyaljiler ve bağ dokusu rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.

Spinal Dekompresyon Tedavisi

Bel ve boyun fıtıklarında omurlar arasından taşan diski yerine çeken, bilgisayar kontrollü gelişmiş özel bir traksiyon cihazı ile “germe” esasına dayalı ameliyatsız  bel ve boyun fıtığı tedavisi olarak tarif edebileceğimiz, modern cihazla yapılan teknoloji yoğun tedavi yöntemidir.

PRP (Trombositten Zengin Plazma)

Hastanın kendi kanını alarak, hastanın kanından özel ayrıştırma yöntemleriyle elde edilen, iyileştirici hücre ve maddeleri, tekrar hastalıklı bölgeye iğne ile uygulama yöntemi.

Özellikle eklem kireçlenmelerinde, spor sakatlıklarında, ortopedik ameliyatlar sonrasında ve daha bir çok ağrılı hastalıklarda tedaviye destek olarak ve iyileştirmeyi hızlandıran bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Proloterapi

Dokuyu tahriş eden  serumlarla hastalıklı bölgede doku reaksiyonu başlatarak iyileştirmeyi hızlandırmaya destek ve hastalıklı bölgelerde dokuları canlandırma yöntemi. 

Özellikle eklem rahatsızlıkları ve fıtık tedavisinde ameliyatsız tedavi metodu.

Kuru İğne

Dokuyu tahriş eden  serumlarla hastalıklı bölgede doku reaksiyonu başlatarak iyileştirmeyi hızlandırmaya destek ve hastalıklı bölgelerde dokuları canlandırma yöntemi. 

Özellikle eklem rahatsızlıkları ve fıtık tedavisinde ameliyatsız tedavi metodu.

Nöral Terapi

Sinir liflerinin  serum ve lokal anestezikler ile uyarılması ile hastalıklı bölgedeki ağrı kontrolü ve iyileşmenin  hızlandırılmasını sağlayan bir tedavi metodu.

Ozon Terapi

Ozon tedavisi, tıpta hastalıkların tedavisinde uzun yıllardır kullanılmaktadır. kan yoluyla, kas içine, cilt altına, torbalama sistemi ile vücut boşluklarına, özel bir cihaz ile hazırlanan ozon ve oksijenle zenginleştirilen kişinin kendi kanı ve/veya direkt gaz uygulanması esasına dayanan , bir çok hastalığın tedavi edilmesi ve sağlığın korunmasını sağlayan bir yöntemdir.

Hastaya uygulanan ozon gazı ile doku iyileşmesini canlandıran tedavi metodu.

Yaşla beraber gelişen yorgunluk, yaşlılık hastalıklarında önlem ve tedavi için, ağrılı dejeneratif eklem ve romatizmal hastalıklarında, dolaşım bozukluklarında, kanserlerde tamamlayıcı tedavi olarak kullanılır. “Kronik Yaralar”, “diyabetik” şekere bağlı ayak yaraları ve iyileşmeyen yaralarda, destek ve tamamlayıcı tedavi olarak;

“Anti Aging”, yaşlanmayı önleyici tedavilere destek ve sağlam “sağlıklı” insanlarda enerji depolama ve kronik yorgunluk gibi durumlarda da bu yöntemden yararlanılımaktadır,

Hacamat

Özel kupalar kullanılarak,  cilt üzerinde strerilizyona dikkat edilmesine özen gösterilerek, küçük kesiler ile kanın dışarı alınması; bağ (fibröz) dokular içinde var olan staz (durağan) kanın boşaltılarak, taze kanın o bölgeye tedavi edici şekilli kan elemanlarını taşınmasının sağlanması ile hastalıkların tedavi edilmesi esasına dayanır. (Ağrı tedavisi, ödem tedavileri, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi, vb. gibi uzman hekimin uygun gördüğü hastalıklara destek olarak kullanılır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Doktorları

Çoğunluğu doktor, hemşire, fizyoterapist, radyoloji teknikeri, fizik tedavi teknikeri, laboratuvar teknikeri olmak üzere yaklaşık 1000 çalışan personelimiz ile iş etiğinin bilincinde, donanımlı bir kadroya sahibiz

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tedavi Yöntemleri

Burtom Sağlık Grubu’nda uygulanan ayrıcalıklı tedavi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkan Bölüm Yazıları

Burtom Konur Cerrahi Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı,Uzm.Dr.Hüseyin Avni Çöl bel ağrısı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Bel Ağrıları

Bel ağrısı yaygın bir yakınmadır, insanların yaklaşık %80’i hayatları boyunca en az bir defa bel ağrısı çeker. Bel ağrısı bazı hastaların iş hayatlarını aksatmakta, aile ve sosyal yaşantıları bu olaydan ciddi şekilde etkilenebilmektedir. Ulusal ölçekte düşünülürse çok ciddi iş gücü kaybı ve ekonomik kayba neden olmaktadır.

Belin anatomisinden dolayı vücudun ağırlığının büyük bir kısmı belde toplanmaktadır. Aşırı kilo, yapılan ağır fiziksel aktivite, ağır iş, hatalı egzersiz gibi daha birçok etken de bele binen bu yükün daha da artmasına neden olur.  

Bel ağrısında da öncelikle ağrının nedeni ortaya konmalı, doğru bir teşhise gidilmelidir. Zaman kaybetmeden tedaviye geçilmelidir. Tedavi; koruyucu-ameliyatsız (konservatif) ve cerrahi tedavi olmak üzere iki ana başlık altında incelenebilir. Eğer kesin ameliyat gereği varsa zaman kaybetmeden ilgili dal uzmanıyla görüşülmelidir.

Bel ağrısı yapabilecek pek çok neden vardır. Travma, bel ağrısına yol açan önemli sebeplerdendir. 

Doğuştan gelen birtakım yapısal bozukluklar ve omurgadaki şekil bozuklukları da benzer şikâyetlere yol açabilir.

Yaşlanma sonucu disk ve bağlarda oluşan aşınma, yırtılma, deformasyon bel ağrısı yapabilir. Bunun yanında ağır iş yapanlarda ve aşırı kilolu olan kişilerde benzer yıpranma olabilir. Aynı şekilde bel kayması da bel ağrısına neden olabilir.

Çeşitli romatizmal rahatsızlıklar önemli bir grubu oluşturur.Beldeki kemiklerin iltihabı söz konusu olabileceği gibi iltihap bizzat diskin kendinde, disk mesafesinde, zarlarda veya diğer yumuşak dokularda da bulunabilir. Bazen omur kemiklerinin vereminde (tüberküloz) görüldüğü gibi iltihap hem kemiği hem de yumuşak dokuları tutmuştur. Yavru atma hastalığındaki (Brusella) gibi enfeksiyon hastalıkları yine bel ağrısına yol açabilir.

Damarları ilgilendiren bazı hastalıklar da bel ağrısı ve bacak ağrısı yapabilir. İç organlara ait rahatsızlıklar da dikkate alınmalıdır. Bel ağrısına tümörlerde neden olabilir. Tümörler bizzat beldeki kemiklerden ya da yumuşak dokulardan köken alabileceği gibi komşu veya uzak organlardan yayılma yoluyla da gelmiş olabilirler.

Üzüntü ve streslerin de bel sağlığını olumsuz yönde etkilediği unutulmamalıdır.
Bu nedenle ruh sağlığına özen gösterilmelidir. Aile, sosyal veya iş hayatındaki problemleri çözmek için gerekirse konuyla ilgili uzmanlardan yardım alınmalıdır.
Ayakkabıların bel ağrısında önemli rolleri vardır. Omurga ve eklemler üzerinde yastık etkisinden dolayı yumuşak topuklu ayakkabılar tercih edilmelidir. Yüksek topuklu ayakkabılar giyilmemelidir. Topuk büyüdükçe, beldeki kavis arttığından dolayı bel omurları üzerine binen yüklerde artış olur. Bu da bel ağrısını artırabilir

Boyun Ağrıları

Boyun ağrıları son yıllarda modern toplumun başlıca sorunlarından biri olma yolundadır. Boynumuz, kafamızı taşıyan ve onu gövdemize bağlayan önemli bir organdır. Boyun bölgesi hem yaşamsal merkezlerin bağlandığı geçiş bölgesi hem de omurganın uzantısı olarak her türlü dış etkenden kolayca etkilenebilir.

En çok suçlanan nedenler üç ana başlık altında toplanabilir.

1-Omurgadan kaynaklanmayan fakat boyun çevresinde hissedilen bazı ağrılar vardır. Göğüs kafesinden çıkan adale ve sinirlerin sıkışmasına bağlı ağrılardır (Buna “Torasik Çıkış Sendromları“adı verilir.).

2-Boyun omurunun kendisinden kaynaklanan ağrılar olabilir. Travmalar ağrıya neden olabilir. Günlük yaşamda karşılaştığımız küçük darbelerden daha büyük kazalara kadar boynumuzun travmalardan çok kolayca etkilendiği unutulmamalıdır. Trafik kazaları ve spor yaralanmaları bu sınıfta değerlendirilebilir. İş kazalarında boyun ağrılarına yol açabilecek çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.

Kırklı yaşlardan sonra boyunda yıpranmalar başlar. Bu yıpranma kireçlenme olarak ifade edilir. Boynun en hareketli omurları özellikle risk altındadır. İlk bozukluklar omurgalar arasındaki disklerden başlar. Disklerin içerdiği sıvı miktarı azalır ve giderek kurumaya ve elastikiyetini kaybetmeye başlar. Elbette bunun sonucu dar ve hassas kanallardan geçen sinir kökleri yıpranan disk dokusu tarafından çeşitli baskılara uğrarlar.

Boyunda fıtıklarında kola yayılan ağrılar ön plandadır. Öksürme ve ıkınmada ağrının artması, başın tepesinden aşağı doğru basmakla boyunda ağrı oluşması fıtık şüphesini artırır. Fıtığın şiddetine göre kolda uyuşukluklar, kas gücü kaybı ve zamanla etkilenen taraf kolda incelme olabilir.

3-Nedeni boyunda olmadığı halde ağrının hissedildiği yer boyun olabilir. Biz buna yansıyan ağrılar diyoruz. Bu ağrılar; strese bağlı, adele kaynaklı, duruş bozukluğu nedenli, romatizmal kaynaklı, göz hastalıklarına bağlı, çene sıkmaya bağlı, iç organlardan yansıyan ağrılar olabilir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hakkında Yazılar

Sağlığınızla ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtlarını ve sağlıklı bir yaşam için atılması gereken adımları yazılarımızdan veya bize ulaşarak bulabilirsiniz.

      ANLAŞMALI KURUMLAR

      Kurumumuz SGK ve Özel Sigortlar ile Anlaşmalıdır.
      İncelemek İçin Lütfen Bağlantıları Kullanın.

      BURTOM SAĞLIK GRUBU

      Ticari Elektronik İleti Onay Metni

      advanced divider
      Tanıtım ve Pazarlama İçerikli Ticari Elektronik İleti Gönderimi İçin Kişisel Verilerin İşlenmesine Yönelik Aydınlatma Metninde yer alan bilgilendirme doğrultusunda; BURTOM SAĞLIK GRUBU, topluluk şirketleri ve iştirakleri tarafından pazarlama ve tanıtım amaçlarıyla tarafınıza ticari elektronik ileti gönderilmesine onay veriyor musunuz?
       
      Dilediğiniz zaman tamamen veya kanal bazında, veri, ses, görüntü vesair her türlü ileti gönderimini reddetme hakkına sahipsiniz.
      Ticari elektronik ileti gönderimine onay verseniz dahi dilediğiniz zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin iletileri almayı reddedebilirsiniz. Ret bildiriminizi burtom.com web sitesi üzerinden kolay ve ücretsiz bir şekilde yapabilir veya İYS İleti Yönetim Sistemi üzerinden ticari ileti gönderilmesini reddedebilirsiniz.

      BURTOM SAĞLIK GRUBU

      KVKK Bilgi Talep Formu / Başvuru Formu

      advanced divider

        Şirketimiz ile olan ilişkinizi belirtiniz. (Ziyaretçi, iş ortağı, çalışan adayı, eski çalışan, kiracı, kiracı adayı gibi)

        Şirket tarafından başvurunuza verilecek yanıtın tarafınıza bildirilme yöntemini seçiniz.

        Hızlı Randevu, Görüntülü Muayene, Rapor Paylaşımı, Laboratuvar Sonuçları, Kolay Ödeme ve Sağlık Bilgileri Yönetimi Tek uygulamada!

        Sağlığınız cebinizde mobil uygulamamızı indirin.

        Hızlı Randevu, Görüntülü Muayene, Rapor Paylaşımı, Laboratuvar Sonuçları, Kolay Ödeme ve Sağlık Bilgileri Yönetimi Tek uygulamada!

        Sağlığınız cebinizde mobil uygulamamızı indirin.