Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
- Burtom Sağlık Grubu
- Uzm. Dr. Emre LATİFOĞLU
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı
Uzm. Dr. Emre LATİFOĞLU
BURTOM BİYOFİZ NİLÜFER TIP MERKEZİ
Emre LATİFOĞLU
Uzman Doktor
Ad ve Soyad : Uzm. Dr. Emre LATİFOĞLU
Unvan : FTR Uzmanı
Klinik : Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Merkez : Burtom Biyofiz Nilüfer Tıp Merkezi
E-Posta : emre.latifoglu@burtom.com.tr
Yabancı Dil : 🇬🇧 İngilizce
Unvan : FTR Uzmanı
Klinik : Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Merkez : Burtom Biyofiz Nilüfer Tıp Merkezi
E-Posta : emre.latifoglu@burtom.com.tr
Yabancı Dil : 🇬🇧 İngilizce
27.06.1992 tarihinde Yunanistan’da doğmuştur. İlköğretim ve ortaokulu Bursa Özel İnal Ertekin Okulu’nda, liseyi Bursa Özel Tan Fen Lisesi’nde tamamlamıştır. 2010 yılında üniversite eğitimine başladığı İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2016’da mezun olduktan sonra Aralık ayından 2017 yılı Haziran ayına kadar Bursa Özel Medicabil Hastanesi Acil Servisi’nde hekim olarak görev yapmıştır. 2017 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başlamış ve Aralık 2021’de uzman unvanını almıştır. Uzmanlık tezi “Post-polio sendromu ile fibromiyalji sendromunun birlikteliği ve ilişkisi” üzerinedir. Yabancı dillerden İngilizce bilmektedir.
Uzm. Dr. Emre LATİFOĞLU, şuan da mesleki çalışmalarına BURTOM BİYOFİZ NİLÜFER TIP MERKEZİ’nde devam etmektedir.
Başlıca İlgi Alanları; Ağrı, Ağrı Tedavisi, Ağrı ve enjeksiyon uygulamaları, Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı, Enjeksiyonlar, Fizik Tedavi Araçları Ve Işlemleri, Genel Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon, Kinesiotape(Kinezyoteyp), Kuru İğne Tedavisi, Kök Hücre, Mezoterapi, Nöralterapi, Prp (Platelet Rich Plasma), Tetik nokta enjeksiyonu.
Başlıca Hizmetler; Diz enjeksiyonları, Eklem enjeksiyonları, Fizik tedavi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon, Kuru iğne tedavisi, Kök hücre tedavisi, Mezoterapi, Nöral terapi, Nöroproloterapi, Prp tedavisi, Siyatik tedavisi, Tendon ve bağ yaralanmaları, Tenisçi dirseği, Tetik nokta enjeksiyonu, Topuk dikeni.
- Diploma Aldığı Kurum : Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
- Uzmanlık Aldığı Kurum : Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hizmete Başlangıç: 12.2016
- Burtom Biyofiz Nilüfer Tıp Merkezi (2023 – 2023)
- ÖZEL BORFİZ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TIP MERKEZİ (2022 – 2023)
- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR (2017 – 2021)
- Bursa Özel Medicabil Hastanesi Acil Servis Hekimliği (2016 – 2017)
Türkiye Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Derneği
Türk Tabipler Birliği
KATINILILAN SEMİNER, KONGRE VE KURSLAR;
- Eylül 2017 İzmir Türk Tabipleri Birliği, Kas ve İskelet Sistem
- Hastalıklarının Önlenmesi Eğitimi
- Kasım 2017 İzmir, Üst Ekstremite Kinezyolojik Bantlama Kursu, Prof Dr. Ayşegül Ketenci
- Aralık 2017 Aydın, Anadolu Lenfödem Derneği, Lenfödem Kursu-1 Temel Eğitim
- Nisan 2019 Antalya, Uluslararası Katılımlı 27. Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Kongresi
- Nisan 2019 Antalya, Manuel Tıp: Omuz, Dirsek ve El Kursu, Prof.Dr. Cihan Aksoy
- Nisan 2019 Antalya, İntraartiküler Enjeksiyonlar Kursu, Prof. Dr. Demirhan Dıraçoğlu
- Mayıs 2019 İzmir, MR Okuma – Yorumlama, Prof. Dr. Memduh Dursun
- Ekim 2020, Manual Medicine Worldwide 2020
- Aralık 2020, Enjeksiyon Kampı / Campinject Online, Prof. Dr. Demirhan Dıraçoğlu, Prof. Dr. -Cihan Aksoy
- Şubat 2021, Deriden Kas ve İskelete E-Kongresi
- Nisan 2021, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimler Derneği, Online Temel Biyoistatistik Kursu, Prof. Dr. Vesile Sepici
- Nisan 2021, Uluslararası Katılımlı 28. Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Kongresi
- Haziran 2021, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimler Derneği, Online İleri Biyoistatistik Kursu, Prof. Dr. Vesile Sepici
- Haziran 2021, Girişimsel Fiziyatri Günleri: Enjeksiyon ve Manuel Tıp Kursu, Prof Dr. Cihan Aksoy, Prof. Dr. Demirhan Dıraçoğlu
FİZİK TEDAVİ HASTALIKLAR
Omurilik Kireçlenmesi, Omuz Sakatlıkları, Poliartrit, Karın Kası Yırtılması, Refleks Sempatik Distrofi, Psödoartroz, Bel Gevşekliği, Kalça Sıkışması, Kas İskelet Sistemi Hastalıkları, Uyuşma, Diz Hastalıkları, Trendelenburg Yürüyüşü, El Hastalıkları, Kalsifik Tendinit, Fibrozit, Disdiadokinezi, Sırt Dikeni, Kienböck, Kuğu Boynu Deformitesi, Slap Lezyonu, Dirsek Kırığı, Hipoksik İskemik Ensefalopati, Kemik Hastalıkları, Juvenil Romatoid Artrit, Ön Çapraz Bağ Kopması, Lomber Spondiloz, Ayak Hastalıkları, Bağ Dokusu Hastalıkları, Omuz Düşüklüğü, Bel İncinmesi, Kubital Tünel Sendromu, Golfçü Dirseği, Eklem Hastalıkları, Bacak Şişmesi, Leğen Kemiği Ağrısı, Sağ Bacak Uyuşması, Düz Kafa Sendromu, El Ağrısı, Sudeck Atrofisi, Tarlov Kisti, Ayak Bileği Şişmesi, Hemiparezi, Miyofasiyal ağrı sendromu, Ayak Uyuşması, Bilek Burkulması, Omurga Ağrısı, Spor Sakatlıkları, Spastisite, Dizde sıvı kaybı, Çekiç parmak, Rijidite, İntraserebral Kanama, Dizartri, Kronik Hastalıklar, Bilek Ağrısı, Plantar fasiit, Piriformis sendromu, Sakroileit, Eklem faresi, Baldır Ağrısı, Duruş bozukluğu, Bel düzleşmesi, Kemik iliği ödemi, Bel tutulması, Gonartroz, Kas erimesi, Donuk omuz, Paget hastalığı, Boyun kireçlenmesi, Guillain barre sendromu, Eklem ağrıları, Kramp, Ayak ağrısı, Tetik parmak, Fıtık, Kas yırtılması, Ganglion kisti, Bel kayması, Topuk ağrısı, Osteoartrit, Tenisçi dirseği, Fil hastalığı, Romatizma, Miyalji, Kemik erimesi, Siyatik, Diz ağrısı, Boyun ağrısı, Omuz ağrısı, Boyun tutulması, Menisküs, Ayak Tabanı Ağrısı, Kuyruk sokumu ağrısı, Serebral palsi, Bel ağrısı, Boyun fıtığı, Bel fıtığı, Sma hastalığı, Gut hastalığı, Fibromiyalji
FİZİK TEDAVİ İLGİ ALANLARI
Elektronörofizyoloji, Bel Fıtığında Ozon Tedavisi, Hemipleji Rehabilitasyonu, Kraniosakral Terapi, El Rehabilitasyonu, Magnetoterapi, Kupa Tedavisi, Kısa Dalga Diatermi, Yürüme Analizi, Parafin Banyosu, Dorn Terapi, Lokomat, Brunnstrom, Fabere Testi, Enfraruj, Klinik Pilates, Schober Testi, Frenkel Egzersizleri, Konservatif Tedavi, Elektroterapi, Rom Egzersizleri, Traksiyon, Kinezyoloji, Kemik Ölçümü, Medikal Masaj, Mobilizasyon, Hidroterapi, Kuru İğne Tedavisi, Lenf Drenaj, Osteopati, Terapi, TENS Cihazı, Kayropraktik, Proloterapi, Nefes Egzersizleri, Manuel Terapi, Rehabilitasyon, Fizik Tedavi, Kegel Egzersizi, Ultrason, Akupunktur, Kök Hücre Tedavisi
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon (eskiden fizik tedavi ve rehabilitasyon; kısaltılmış olarak FTR), temelde kas-iskelet sistemi hastalıklarının tanısı, konservatif (cerrahi dışı) tedavisi ve rehabilitasyonunu konu edinen bir tıbbi uzmanlık dalıdır. Bununla birlikte, yalnız kas-iskelet sistemi değil, diğer sistemlere ait doğumsal ya da edinilmiş hastalıklara bağlı fizyolojik ya da anatomik yetersizlikler de bu dalın alanına girer. Dolayısıyla FTR, her yaştan hastada; ağrı, işlev kaybı, yaşam kalitesinde bozulma ve bağımlılık nedeni olan nörolojik, ortopedik, romatizmal ve kardiyopulmoner hastalıkların birincil ya da destekleyici tedavisi ile uğraşır.
Ağrı Problemleri
Boyun, bel, sırt, ayak, diz vb. vücutta bulunan kas ve iskelet sisteminde oluşan ağrılar fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile tedavi edilebilmektedir. Hastalık veya travmaya bağlı doku hasarı ile oluşan yani akut ağrılar bu birimin uzmanlık alanında bulunmaktadır. Nörolojik ya da psikolojik olarak sürekli devam eden kronik ağrılar ise uzun soluklu bir tedavi sürecine girmektedir.
Spor Yaralanmaları
Kas zedelenmeleri, menisküs, kırık ve diğer spor yaparken meydana gelen yaralanmalar cerrahi olarak tedavi edilebileceği gibi fizik tedavi ve rehabilitasyon ile de eski haline getirilebilmektedir. Hastanın, ameliyat olması gerekiyorsa da fizik tedavi bu süreçten sonra önem arz etmektedir. Sorunlu olan bölgenin tekrardan eski sağlığına kavuşması için doktor kontrolünde egzersizlerini yapması ve aksatmaması gerekmektedir.
Parkinson
Özellikle ileriki yaşlarda görülen Parkinson hastalığı, dopamin hücrelerinin azalması sonucu meydana gelmektedir. Nöroloji uzmanı kontrolünde kullanılan ilaçların yanı sıra hastanın düzenli olarak egzersiz yapması da gerekmektedir. Ellerde titreme, yürüme güçlüğü, konuşma bozukluğu vb. belirtileri bulunan bu hastalığa uygulanacak fizik tedavi ve rehabilitasyon ile hastanın hareket kabiliyetinin artması ve yaşam kalitesini yükseltmesi amaçlanmaktadır.
Romatizmal Hastalıklar
Kas, eklem ya da kemiklerin etrafında hissedilen ağrı ya da acıları tanımlamak için kullanılan romatizma, tek bir hastalık değildir. Romatizma içerisinde yüzlerce hastalık bulunmaktadır. İltihaplı ve iltihapsız romatizmaların içerisinde kemik erimesi, eklem romatizması, topuk dikeni, tenisçi ve golfçü dirseği, kalsifik tendinitler,kireçlenmeler , omuz sıkışma sendromları, omuz kas yırtıkları, yumuşak doku romatizması, gut hastalığı, Akdeniz ateşi, bağ dokusu hastalıkları, romatoid artrit, akut eklem romatizması gibi çeşitli hastalıklar yer almaktadır. Şişlik, eklemi kullanmada zorluk, sürekli ağrı, sıcaklık artışı ya da kızarıklık romatizmal hastalıkların belirtileri arasındadır. Hastalığın şiddetine göre ilaç kullanabileceği gibi birçok romatizmal hastalıklar fizik tedavi ve rehabilitasyon ile tedavi edilmektedir.
İnme
Beyin damarlarında meydana gelen hasardan sonra ortaya çıkan inmede, hasta vücudunun belirli bir kısmında hareket kabiliyeti kısıtlanmaktadır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon; hastanın iyileşme sürecini hızlandırmak, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma getirmek, sosyal yaşantısına geri döndürmekte önemli bir tedavi yöntemidir.
Kırıklar
Burkulma, kırık ya da çıkıklarda hastada çeşitli şikayetler görülmektedir. Hareket edememe, şişlik, ağrı, morarma gibi belirtiler sonrasında hasar alan bölge alçı ile tedavi edilebileceği gibi kimi zaman cerrahi müdahale de uygulanabilmektedir. Hasarlı bölgenin bu yöntemler ile tedavisinden sonra ise fizik tedavi ve rehabilitasyon alması gerekmektedir. Uzun süre hareketsiz kalan bölgelerde kas zayıflı ve güçsüzlüğü meydana geldiğinden dolayı yapılacak egzersizler ve farklı yöntemler ile hastanın eski sağlığına kavuşması sağlanmaktadır.
Boyun ve Bel Fıtığı
Omurlar arasında yer alan disklerin bütünlüğünü kaybetmesi fıtığa yol açar. Boyun ve bel bölgesinde meydana gelen bu fıtıklar yanlış hareket, travma, kaza, kireçlenme ve stresten dolayı oluşmaktadır. Yaş ilerledikçe ortaya çıkan kemik güçsüzlüğü, fazla kilo almak ve gebelik de fıtığın diğer sebepleri arasında gösterilmektedir. İlaç tedavisinin yanı sıra fizik tedavi ve rehabilitasyon fıtıklarda oldukça kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ancak bu yöntemler hastalığın seviyesine göre değişmektedir. İlerleyen fıtıklar kimi zaman cerrahi operasyonlar ile tedavi edilmektedir.
Lenfödem
Lenfödem doğuştan (primer) veya sonradan edinilen (sekonder) lenf sıvısının doku içinde anormal toplanması ve lenf sisteminde meydana gelen yetersizlik sonucunda sıvı birikimidir.Bu durumda manuel lenf drenajı , fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünün diğer uygulama alanları arasındadır.Manuel lenf drenajı ile, sıvı akışı yavaşlamış lenf yolları aktif hale getirilerek, lenfatik sistemin yeniden çalışması sağlanır. Sonrasında bandajlama yöntemi uygulaması yapılır. Gereken durumlarda bası giysisi uygulanabilir. Manuel lenf drenaji klasik masaj ile karıştırılmamalıdır, bu drenajın özgün uygulama teknikleri vardır ve bu konuda eğitim almış fizyoterapistler tarafından uygulanmalıdır.