- Burtom Sağlık Grubu
- Hilterapi (Yüksek Yoğunluklu Lazer)
Hil Terapi Yüksek Yoğunluklu Lazer Nedir?
Bel, boyun ve sırt ağrıları tüm dünyada özelikle son yıllarda hareketin azalması ve kilo alımı yüzünden çok fazla görülmeye başlamış ve bu rahatsızlıktan ve tedavideki eksikliklerden dolayı hastanın yaşam kalitesini düşürmüştür. Bu ağrıların en büyük iki nedeni fıtıklar ve fibromiyaljidir. Fıtıklarların tek tedavisi ameliyat haline gelmiştir. Halbuki dünya standartlarında fıtıkların çok az bir kısmına operasyon endikasyonu konulmaktadır. Bu endikasyon şartı da tek başına ağrı değildir. Sinirlerin hasar görmesi, güç kaybı, idrar yapma zorluğu… gibi bulgular kararı etkiler.İstemsiz kas kasılmasına bağlı olarak oluşan ağrıya fibromiyalji denir. Bu kronik hastalığında tedavisi çok zahmetli ve zordur.
Son yıllarda bel, boyun fıtklarında, fibromyaljilerde ve tedavisi güç olan kronik ağrılarda lazer tedavisi yüz güldürücü hızlı ve etkili sonuçlar vermektedir. Peki bu lazer tedavisi nedir? Tüm ağrılarda dokunun tahrip olması ve buna bağlı doku ödemi , sinir basıları ve o bölgedeki sıvı birikimleri yani enflamasyon ağrının şiddetini ve ağrı süresini belirler.
Uygulanan lazer terapisi ,uygulanan bölgedeki dokuların derin bölgelerine ulaşarak o bölgedeki dolaşımı hızlandırır, doku tamirini ve ödemi yok ederek vücudun kendi hücrelerini aktive eder. Yıpranmış veya travmaya uğramış dokunun,tüm derinliklerinde enflamasyonu yani doku ödemini ve sıvısını yok eder. Böylece şişmiş bel ve boyun fıtıklarının eski haline gelmesini sağlar. Fibromyaljide kasların spazmını yani kasılmasını çözer. Travmalı dokuları tamir eder. Lazer uygulaması ağrısız ve yan etkisiz bir işlemdir.İlk seanstan itibaren sonu alınmaya başlanır. Seans sayısını hastanın durumu belirler.Uzun tedavilere ve operasyonlara göre daha ucuz ve zahmetsiz bir tedavidir.
Hil Terapi Yüksek Yoğunluklu Lazer Özellikleri
- Ağrıların kaynağına derinlerde bile olsa inerek bio-stimülasyon,anti-inflamasyon ve ağrı kesici etkilerini kullanarak kısa sürede uzun vadeli etki sağlar.
- Sadece Hilterapia’de bulunan özellikler sayesinde,fotomekanik,fotokimyasal ve fototermal etki bir arada uygulanabilir.
- HILT lazer pulseları,özellikle eklemsel ve kas-kemik-tendon patolojilerinin tedavisinde etkili olmakla birlikte güç emisyonlarını çarptırarak oluşur.
- Diğer metotlarla ulaşması mümkün olmayan doku tabakalarına ulaşarak yüksek enerji miktarını derinlere nüfus ettirir ve güvenli bir şekilde patolojileri iyileştirir,
- Ağrıyı ilk seansta yok eder ve hastanın standart sağlığına hızlı bir şekilde kavuşmasını sağlar.
- Osteartrit ve dejeneratif süreç,bursit,sinovit,kapsül iltihabı,tenisçi dirseği,çarpma sendromu,tendinit ve tenosinovit,ödem ve burkulma travmaları,travma sonrası patolojiler,bağımlı sendromu,tibio-tarsal burkulmalar,yerleşik inflamasyonlar,dizkapağı kıkırdağı hastalığı ve tüm spor travmalarında etkilidir.
- Yüksek miktarda enerji miktarını dokuları aşırı ısıtmadan güvenli bir şekilde derinlere kadar iletebilen tek tedavi yöntemidir.
- Otomatik ve önceden kurulmuş olan terapötik amaçlar için bir kontrol sistemi vermektedir.
- Dokunmatik ekranda tıklatarak,cihaz tedavi edilecek bölgeye en iyi sonuçları vermek için kendi kendini kurar.
- YAG kaynak: Yüksek yoğunluklu Nd darbeli.
Sıkça Sorulan Sorular
Diğer Lazerlerden Farkları Nelerdir?
Yüksek Yoğunluklu Lazer Terapisi, soğuk (veya düşük seviye) lazer terapisinden farklıdır, soğuk lazerden çok daha güçlüdür, hücresel dokuya daha derinlemesine ulaşmasını sağlar ve daha uzun süren sonuçlar sağlamak için çevre dokuları tedavi eder.
Hil Terapi Nasıl Etki Eder?
Yüksek yoğunluklu lazer etkilerini antiinflamatuvar, antiödemik ve analjezik mekanizmaları sayesinde gerçekleştirmektedir. Sinir hücresinin yenilenmesine yardımcı olur ve beyinle iletişimi geliştirir. Skar dokusunu yumuşatır böylece lifler daha fazla harekete izin verecek şekilde uzatılabilir. Kronik ağrı hafızasını değiştirmek veya sıfırlamak için iç organlara derinlemesine gider, böylece ağrı hissi bastırılır.
Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Osteoartrit, yumuşak doku romatizmaları, romatoid artrit, yanık iyileşmesi, dekübitis ülseri, KTS, tendinit ve bursitler, spor yaralanmaları, radikülopati ve diskopatiler, kronik osteomyelit, diyabetik nöropati, epikondilit, diş hastalıkları, trigeminal nevralji, postherpetik nevraljiler, sjögren sendromu, kırıklarda kemik oluşumu, skar tedavilerinde kullanılabilir.
Hangi Durumlarda Kullanılmaz?
Çocuklarda kapanmamış fontaneller üzerine, hamilelerde, kanserli lezyona yakın bölgelere, variköz venlere ve iltihabi alanlara uygulanmamalıdır. Epilepsi tanısı olanlara ve kalp pili taşıyanlarda çok dikkatli bir şekilde uygulanmalı veya da hiç uygulanmamalıdır. Bir metreden kısa mesafeden göze yöneltilen lazer kornea tarafından yoğunlaştırılıp göze zarar verir. Hasta ve doktor mutlaka gözlük takmalıdır.
Uygulamada Ağrı Olur mu?
Hayır ağrı hissedilmez. Tüy dökülmesi, ciltte lekelenme ve cilt yanığına sebep olmamaktadır. Lazerden gelen ışık vücudun üzerinde sıcak hisseder. Birçok hasta, rahatlatıcı ve ısınma hissini çok rahatlatıcı bulmaktadır. Bazıları tarafından “sıcak güneş ışığı gibi” olarak tanımlanmaktadır. Yöntemin uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, uygulamanın doğru bölgeye ve doğru şekilde yapılmasıdır. Bu sebeple uygulamanın profesyonel bir kullanıcı tarafından yapılması önemlidir. Dolayısı ile lazer tedavisi oldukça konforludur.
Nasıl Uygulanır?
Etkisini ilk seanstan itibaren gösterebilmektedir. Rahatsızlığınızın ani ve kısa süreli (akut) ve uzun süredir devam eden ve iyileşmeyen (kronik) olması göre uzman hekimin önerisi doğrultusunda lazer uygulama süre ve doz kararı belirlenir. Genellikle bir seans 10 ile 30 dk arasında değişebilmektedir. Akut durumlarda 1-5 seans yeterli olabilirken, kronik durumlarda 6-12 seansa kadar uzayabilmektedir.