- Burtom Sağlık Grubu
- Mobil C Kollu Sistem (Skopi)
Mobil C Kollu Sistem (Skopi)
Mobil C Kollu Sistem (Skopi); Erişim ve yerleşme kolaylığı ile 130° orbital hareket dahil her eksende tam esneklik sağlayarak %37’ye kadar daha fazla alana sahip olan, geliştirilmiş bir hasta deneyimi sunar.
Uygun maliyetli görünen ekipmanlar yeterli kaliteyi ve güvenilirliği genellikle sağlayamazlar. Zorlu ameliyat ortamlarında yetersiz kalırlar. Sizi en iyi şekilde desteklemek için zorlu ortamlara hazır, çok disiplinli bir mobil c-kol olan skopi cihazı dayanıklı tasarımı ile son teknoloji görüntüleme teknolojisine ve yenilikçi dokun-oynat konseptine sahiptir. Zorlu ameliyatlarınızda güvenebileceğiniz bir sistemdir.
- Üstün teknolojisi ile kristal netliğinde görüntüler
- Kullanım kolaylığı
- Uzun ömürlü tasarımıyla yüksek çalışma süresi
C Kollu Skopi Nedir?
C kollu skopi cihazı; ortopedi, travmatoloji, genel cerrahi, üroloji, beyin cerrahi ve kısmen seçilen hafıza sistemlerine bağlı olarak her türlü endoskopik çalışmalarda, ameliyat ortamında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Gerçek zamanlı (anında) görüntü elde edilmesini sağlayan bir röntgen cihazıdır. Bir çok derin bölgeyi de(Ör:Batın) görüntüleyebilen c kollu skopi, ameliyat süresinin kısalmasını da sağlıyor. Ayrıca c kollu skopi insan vücudunda herhangi bir deformasyona neden olmaz
En Çok Kullanıldığı Durumlar Nelerdir ?
Skopi cihazı özellikle ortopedi ve diğer cerrahi hekimlerinin diz protezi, kalça protezi ve kemik kırığı ameliyatları; kurşunlanma ve yabancı cisim çıkarma ameliyatlarında kullanılıyor.
Neden C Kollu Skopi ?
Görüntüleme işlemi dijital olarak daha yüksek kalitede, daha düşük radyasyon verilerek ve daha hızlı olarak yapılabilmekte, elde edilen görüntüler bilgisayar ortamında saklanabilmekte, çoğaltılabilmekte ve işlenebilmektedir. C kollu skopi; mobilize röntgen cihazı olan, düşük dozda yüksek ve anında görüntü sağlayan ve ameliyat süresini kısaltan skopi cihazıdır.
C kollu skopi modern ve günümüz ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş, son derece güvenlikli bir üründür. C kollu skopi ile birlikte kasetli radyografik çalışmalar yapılabilirken yoğun olarak sürekli floroskopi, purslu floroskopi, one shot floroskopi, boosted (yüksek doz) floroskopi, düşük doz floroskopi işlevleri de yapılabilmektedir.
C Kollu Skopi Nasıl Çalışır ?
C kollu skopi; kolun bir ucunda X-ışını tüpü, diğer ucunda ise kayıt sistemi bulunur. X-ışını tüpü tarafından oluşturulan X-ışınları, hastanın görüntülenmesi istenilen bölgesi üzerinden geçirilir ve X- ışınlarına duyarlı bir film üzerine düşürülerek görüntü elde edilir .C kol tavana veya yere bağlı tam hareketli bir sistemdir. C kolun yatay hareketleri, farklı açılarda çekim kolaylığı sağlar X ve Y eksenlerinde 360º dönebilen kol sayesinde yatay ve dikey eksende istenilen pozisyonun verilmesine olanak sağlamaktadır. Sistem yüzer masa adı verilen her yöne hareketli bir hasta masası ve monitörlerle tamamlanır.
Cihaz kolay ulaşılır kontrol konsolu vasıtasıyla işletilmektedir. Panelde iki sıvı kristali gösterge vardır ve yüksek güvenirlikli elektronik sisteme sahiptir. Sistem tamamıyla mikrokapsüllerce kontrol edilir.
Döner Anodlu Röntgen Sistemleri Nedir?
Uzun ömürlü röntgen tüpü ve daha kullanışlı olmasının yanı sıra, sağladığı diğer avantajlarla da döner anodlu c kollu sistemler vazgeçilmez teknoloji ürünüdür :
- Günümüzde kullanılan C Kollu Röntgen (Skopi) sistemlerinde bulunan röntgen tüpünde -Günümüz piyasasında bulunan cihazların büyük bir kısmında- ısınma kapasitesi 50.000HU civarındadır. Ancak C kollu sistemler hastane ameliyathane koşullarında sık kullanıldığı için tüp 50.000HU seviyesine geldiği anda cihazlar kendini blokaja alarak kapatırlar. Tabi bu durum ameliyat esnasında kimsenin karşılaşmak istediği bir durum olmadığı için Döner Anodlu Röntgen Sistemlerinde ısınma kapasitesi 250.000HU – 300.000HU arasında olduğundan sabit anodlu cihazlara göre yaklaşık 6 kat daha fazla bir kullanma ömrü bulunur.
- Ayrıca Döner Anodlu cihazlarda röntgen tüpü dönerek kendini soğuttuğu ve hareket ettiği için tüpün kullanım ömrü de sabit anotlu cihazlara göre çok uzundur.
- Tercih edilmesi gereken en önemli noktalardan bir diğeri ise, cihazda kullanılabilecek floroskopi moddlarının fazla olmasıdır. Normal Floroskopi modu normal kullanımda ihtiyaçları karşılarken, uzun süreli daha düşük doz imkanı veren Multi Floroskopi modu, diğer taraftan bir noktada mükemmel netlikte görüntüleme teknolojisi sağlayan Snap Shoot floroskopi modu ve istenildiğinde yüksek doz verebilecek Boost mod da teknolojinin verdiği imkanları üst düzeyde kullanmaya imkan vermektedir.
- Türkiye’de özellikle belli bölgelerde hastaların kilosu değişkenlik göstermektedir. Özellikle obezite hastalarda sabit anodlu hastalarda çok iyi bir görüntü alamamanın en büyük nedenleri arasında mAs(mili amper x saniye) faktör üst sınırının 100mAs gücünde olmasıdır. Neyse ki bazı Döner Anodlu cihazlarda 500mAs değerine ulaşılabilmektedir.