Dahiliye (İç Hastalıkları) Uzmanı
- Burtom Sağlık Grubu
- Uzm. Dr. Muammer GÖZAYDIN
Dahiliye (İç Hastalıkları) Uzmanı
Uzm. Dr. Muammer GÖZAYDIN
BURTOM BİYOFİZ NİLÜFER TIP MERKEZİ
Muammer GÖZAYDIN
Uzman Doktor
Uzm. Dr. Muammer GÖZAYDIN
Unvan : Dahiliye (İç Hastalıkları)
Klinik : Dahiliye Uzmanı
Merkez : Burtom Biyofiz Nilüfer Tıp Merkezi
muammer.gozaydin@burtom.com.tr
Yabancı Dil : 🇬🇧 İngilizce
Unvan : Dahiliye (İç Hastalıkları)
Klinik : Dahiliye Uzmanı
Merkez : Burtom Biyofiz Nilüfer Tıp Merkezi
muammer.gozaydin@burtom.com.tr
Yabancı Dil : 🇬🇧 İngilizce
“1967 yılında Yalova’da doğdum. İlk, orta ve Lise Eğitimim Yalova’da tamamlamayı takiben 1984 yılında GATA Askeri Tıp Fakültesi’nde Tıp eğitimime başladım. 1997 yılında İç Hastalıkları Uzmanlık Eğitimimi tamamlayarak İç Hastalıkarı Uzmanı oldum. O tarihten itibren gerek kamu gerekse özel merkezlerde İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptım. Halen evli ve 2 çocuk babasıyım.”
Uzm. Dr. Muammer GÖZAYDIN, 1984-1990 GATA Askeri Tıp Fakültesi’nden başarı ile mezun olmuştur. 1993-1997 GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği (Uzmanlık) Uzman ünvanını almıştır.
Uzm. Dr. Muammer GÖZAYDIN, şuan da mesleki çalışmalarına BURTOM BİYOFİZ NİLÜFER TIP MERKEZİ’nde devam etmektedir.
Bilimsel Araştırma, Derleme ve Olgu Sunumlarından oluşan Ulusal Dergilerde ve ulusal/Uluslararası Kongrelerde sunumları kapsayan 100’ün üzerinde yayınlanmış yayını mevcuttur.
1984-1990 GATA Askeri Tıp Fakültesi
1993-1997 GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği
- 1990-1993 Kütahya Hv. Er Eğt Tugayı Sağlık Amirliği
- 1993-1997 GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği Uzmanlık Eğitimi
- 1997-1999 Eskişehir Hava Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı
- 1999-2006 Merzifon Hava Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı
- 2006-2007 Merzifon Asker Hastanesi Baştabip
- 2007-2012 Bursa Asker Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı
- 2012-2015 Özel Biyofiz Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı
- 2015-2018 Özel Medikabil Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı
Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği
Bursa Tabip Odası
Bilimsel Araştırma, Derleme ve Olgu Sunumlarından oluşan Ulusal Dergilerde ve ulusal/Uluslararası Kongrelerde sunumları kapsayan 100’ün üzerinde yayınlanmış yayını mevcuttur
DAHİLİYE İLGİ ALANLARI
Sindirim Sistemi Hastalıkları (Mide, Bağırsak, Safra kesesi, Karaciğer, Pankreas), Solunum Sistemi Hastalıkları, Helikobakter Pilori (Ülser Mikrobu), Hazımsızlık (Dispepsi), Halsizlik (Bitkinlik, Yorgunluk), Guatr, Endokrin – Metabolizma, Metabolik Hastalıklar (İnsülin direnci- Obesite), Anemi, Elektrokardiyografi (EKG), Eklem Kireçlenmesi (Osteoartrit), Ateş, Duodenum Ülseri (Oniki Parmak Bağırsağı Ülseri), Diyare (İshal), Dispepsi (Hazımsızlık), Diabetes Mellitus(Şeker), Damar Hastalıkları, Çarpıntı, Böbrek Hastalıkları, Bel-Boyun Ağrıları, Bağırsak Hastalıkları, Eklem Ağrısı, Yorgunluk, Tansiyon düşüklüğü / yüksekliği, Sıvı Ve Elektrolit Bozuklukları, Safra Kesesi Hastalıkları, Romatizmal Hastalıklar, Romatizmal Ağrılar, Pankreas Hastalıkları, Nefes Darlığı, Hepatit (Karaciğer İltihabı), Mide Ağrısı, Kireçlenme (Osteoartrit), Kemik Erimesi (Osteoporoz), Kas İskelet Sistemi Hastalıkları, Karın Ağrısı, Karaciğer Hastalıkları, Kalp Hastalıkları, Hiperlipidemi Takip ve Tedavisi, Kalp Damar Hastalıkları, Mide Hastalıkları, Tiroid Bezi Hastalıkları ve Teşhisi, Diyabet, Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon).
DAHİLİYE TANI VE TEDAVİLER
Genel iç hastalıkları, Diyabet tedavisi, Hipertansiyon Tanı ve Tedavisi, Kronik Hastalıklara Bütünsel Yaklaşım, Mide – Bağırsak Hastalıkları ve Tedavisi, Medikal Tedaviler, Tiroid Nodülleri Takip ve Tedavisi.
İç hastalıkları, tıbbın bir ana bilim dalıdır; Dahiliye olarak da bilinir.
İnsanın sindirim sistemi, böbrek, kalp, akciğer, kan hastalıkları, kanserin dahili tanı ve tedavisi, romatizmal, hormonal ve alerjik hastalıklar, yaşlı hasta grubunun sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir.
İç hastalıkları bölümünün pek çok yan dalı bulunmaktadır. Bu yan dallardan biri olan endokrinoloji, iç salgı bezlerinden kaynaklanan metabolizma hastalıkları ile ilgilenmektedir. Bu iç salgı bezleri böbreküstü bezler, tiroid ve hipofiz bezleridir. Bir diğer dalı ise gastronenterolojidir. Bu dal dolaşım sistemi, üreme sistemi, boşaltım sistemi, kas sistemi, lenfatik sistem, endokrin sistemi, deri, üriner sistem ve iskelet sisteminde gelişen hastalıkların tanısının koyulmasında oldukça başarılıdır. Bir diğer bilim dalı olan hemotoloji plazma hücreleri, beyaz kan hücrelerinden kaynaklı hastalıklar, demir eksikliğine bağlı gelişen anemi ve bunlara bağlı oluşan kanser gibi hastalıkların tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Nefroloji böbrek naklinden diyaliz tedavisine kadar birçok alandan sorumludur. Ayrıca kronik tansiyon yüksekliği ve vücuttaki sıvı dengesizliğinden kaynaklanan problemlerde nefroloji dalının alanına girer. Romatoloji ise vücut ağrıları, yumuşak doku ve kas yaralanmaları, kemik erimesi gibi durumların tanı ve tedavisi ile ilgilenmektedir.
İlgi Alanları: Zatürre, Grip, Bronşit, Göğüs ağrısı, Astım, Koah, Hipertansiyon, Kalp ritim bozuklukları, Kalp yetmezliği, Koroner kalp hastalıkları, Diyabet, Guatr, Ağız kuruluğu, Ülser, Gastrit, Mide ekşimesi, Öksürük, Karaciğer hastalıkları, Safra kesesi hastalıkları, Böbrek hastalıkları, Karın ağrısı, Kabızlık, İshal, Spastik kolon, Kansızlık, Hemofili, Troid hastalıkları, Obezite, Kolesterol ve trigliserid yüksekliği, Gut hastalığı, Ateşli eklem romatizması, Osteoporoz, İdrar yolu hastalıkları, Baş dönmesi, Baş ağrısı, Migren, Hepatit, Akdeniz anemisi, Kistler, Alerjiler, Sürekli hapşırma, Kanser, Hormon bozuklukları, Bulaşıcı hastalıklar, Hipertansiyon.